AMSOIL – The first in Synthetics

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ;Posted by hostnox, 12th March 2020

Τα ράφια πολλών καταστημάτων έχουν αρκετά ψυκτικά πρόσθετα που υπόσχονται να μειώσουν τη θερμοκρασία του κινητήρα, να ελέγξουν την υπερθέρμανση και να καταπολεμήσουν τη διάβρωση.

Λειτουργούν τα πρόσθετα ψυκτικού; Και αν ναι, είναι απαραίτητα;

Πρώτα απ ‘όλα, γιατί να χρησιμοποιείτε τα ψυκτικά πρόσθετα εξ’ αρχής;

Το απλό νερό είναι το καλύτερο ψυκτικό που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε.

Απορροφά και μεταφέρει θερμότητα καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο υγρό. Λοιπόν, γιατί όχι απλώς ρίξτε καθαρό νερό στο ψυκτικό σας σύστημα;

Η απάντηση είναι προφανής για εκείνους από εμάς που οδηγούν στο χιόνι έξι μήνες το χρόνο και εκείνους από εσάς που αντιμετωπίζουν υψηλές θερμοκρασίες όλο το καλοκαίρι. Το νερό παγώνει στους 0 ° C και βράζει στους 100 ° C.

Σαφώς, οι παρασκευαστές ψυκτικού υγρού πρέπει να προσθέσουν κάτι στο αντιψυκτικό και το ψυκτικό για να επεκτείνουν την εφαρμογή τους σε περιοχές όπου ο καιρός δεν είναι τέλειος 365 ημέρες το χρόνο. Διαφορετικά, ο κινητήρας σας θα παγώσει το χειμώνα και το σύστημα ψύξης θα υπερθερμανθεί το καλοκαίρι.

 

Έλεγχος διάβρωσης

Όχι μόνο αυτό, αλλά το νερό διαβρώνει το μέταλλο. Το να βάζετε κατ ‘ευθείαν νερό στο σύστημα ψύξης του οχήματος θα οδηγήσει τελικά σε συσσώρευση κλίμακας που θα μπορούσε να κολλήσει τον θερμοστάτη και να καταστρέψει το σύστημα.

Μπορεί επίσης να επιταχύνει τη διάβρωση σε στοιχεία αλουμινίου, όπως τα θερμαντικά σώματα και οι κεφαλές κυλίνδρων, με ανησυχητικό ρυθμό. Η διάβρωση μπορεί να καταστρέψει ένα ψυγείο αλουμινίου μέχρι το ψυκτικό υγρό να διαρρεύσει στο έδαφος.

Τουλάχιστον, οι οδηγοί στο τέλειο κλίμα χρειάζονται ακόμη να προσθέσουν αναστολείς διάβρωσης σε απλά νερά για να δροσίσουν σωστά έναν κινητήρα.

Στην πραγματικότητα, πολλοί αγωνιζόμενοι κάνουν αυτό με καλά αποτελέσματα. οι πίστες αγώνων συνήθως δεν επιτρέπουν το αντιψυκτικό και το ψυκτικό, καθώς οι διαρροές είναι δύσκολο να καθαριστούν και να γίνουν ολισθηρές στην πίστα.

 

Ένα καλό αντιψυκτικό & ψυκτικό χτυπά τον ανταγωνισμό

Ένα αντιψυκτικό & ψυκτικό υψηλής ποιότητας περιέχει τη χημεία που απαιτείται για την προστασία από την κατάψυξη, το βρασμό και τη διάβρωση.

Μια λέξη προσοχής, ωστόσο: Αποφύγετε τα συμβατικά “πράσινα” αντιψυκτικά που βρίσκονται εύκολα στα καταστήματα.

Περιέχουν ανόργανα άλατα (φωσφορικά, νιτρικά, νιτρώδη, πυριτικά, βορικά, αμίνες), τα οποία ευθύνονται για σχεδόν όλα τα προβλήματα κλιμάκωσης του συστήματος ψύξης.

Επιπλέον, εξαντλούνται γρήγορα, συχνά σε δύο χρόνια ή λιγότερο, και μπορούν να οδηγήσουν σε λάσπη στο ψυγείο σας, η οποία φράζει τα περάσματα και δημιουργεί όλα τα είδη των προβλημάτων.

Τα αντιψυκτικά / ψυκτικά της AMSOIL, από την άλλη πλευρά, παρέχουν ανθεκτική, μακρόχρονη προστασία συστήματος ψύξης.

 

Οπότε, γιατί να χρησιμοποιείτε πρόσθετα ψυκτικού υγρού;

Εάν ένα καλό αντιψυκτικό λειτουργεί τόσο καλά, γιατί να ασχοληθείτε με πρόσθετα ψυκτικού υγρού που υπόσχονται μειωμένες θερμοκρασίες κινητήρα και προσδίδουν αντίσταση στη διάβρωση;

Επειδή οι αγωνιζόμενοι, και οι ενθουσιώδεις θέλουν κάθε πλεονέκτημα που μπορούν να πάρουν για να βελτιώσουν την απόδοση του κινητήρα.

Και ένα καλό ψυκτικό πρόσθετο μπορεί να προσφέρει αυτό το έπακρο.

 

Μειωμένες θερμοκρασίες κινητήρα

Ένας κινητήρας έχει ένα “γλυκό σημείο” θερμοκρασίας στο οποίο παράγει μέγιστη ισχύ και απόδοση. Η υπερβολική θερμότητα μειώνει την απόδοση. Μπορεί να προκαλέσει υπερβολική ανάπτυξη των μεταλλικών εξαρτημάτων και να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, προκαλώντας φθορά.

Οι αγωνιζόμενοι έχουν ένα μεγάλο κίνητρο να δαμάζουν τις ακραίες θερμοκρασίες του κινητήρα για να προστατεύσουν τους ακριβούς κινητήρες τους και να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες να κερδίσουν.

Ένα καλό πρόσθετο ψυκτικού υγρού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της επιφανειακής τάσης του νερού που του επιτρέπει να απορροφά και να μεταφέρει αποτελεσματικότερα τη θερμότητα από τον κινητήρα.

 

Τι είναι οι επιφανειοδραστικές ουσίες;

Τα πρόσθετα ψυκτικού υγρού χρησιμοποιούν χημικές ουσίες που ονομάζονται επιφανειοδραστικές ουσίες. Όταν το νερό αναταράσσεται ή θερμαίνεται, η επιφανειακή τάση συγκρατεί τις φυσαλίδες μαζί πριν ξεσπάσουν.

Δεδομένου ότι οι φυσαλίδες είναι γεμάτες με αέρα, μειώνουν τη δυνατότητα μεταφοράς θερμότητας του νερού. Φανταστείτε χιλιάδες φυσαλίδες στα περάσματα ψυκτικού υγρού του κινητήρα σας καθώς τρέχει.

Η εξάλειψη αυτών των φυσαλίδων θα επιτρέψει στο νερό να έρθει πιο κοντά στο μέταλλο, αυξάνοντας την ικανότητά του να απορροφήσει την θερμότητα, μειώνοντας έτσι τις θερμοκρασίες λειτουργίας και αυξάνοντας την απόδοση.

Τα επιφανειοδραστικά μειώνουν την επιφανειακή τάση του νερού και του αντιψυκτικού έτσι ώστε να μπορέσουν να απορροφήσουν και να μεταφέρουν αποτελεσματικότερα τη θερμότητα από τον κινητήρα.

Πολλά κύρια ψυκτικά πρόσθετα, ωστόσο, περιέχουν μόνο μία επιφανειοδραστική ουσία, περιορίζοντας την κλίμακα θερμοκρασίας και την αποτελεσματικότητά τους.

Το AMSOIL DOMINATOR Coolant Boost χρησιμοποιεί τρεις επιφανειοδραστικές ουσίες, κάθε μια από τις οποίες έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε διαφορετική περιοχή θερμοκρασιών για να αυξήσει την επαφή υγρού προς μέταλλο από τη στιγμή που αρχίζει το όχημα έως τη στιγμή που φτάνει στη θερμοκρασία λειτουργίας.

Ως αποτέλεσμα, μειώνει τις θερμοκρασίες του κινητήρα έως και 14 ° C σε εφαρμογές απλού νερού.

Αυτό βοηθά τους αγωνιζόμενους και να επιτύχουν μέγιστη απόδοση και ιπποδύναμη.

 

Ταχύτερη θέρμανση του κινητήρα

Η πιο αποτελεσματική μεταφορά θερμότητας κινητήρα βοηθά επίσης το DOMINATOR Coolant Boost να θερμάνει τον κινητήρα μέχρι 54% γρηγορότερα.

Οι αγωνιζόμενοι εκτιμούν το γεγονός αυτό, καθώς καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα για να θερμανουν τους κινητήρες τους.

Στους αυτοκινητιστές σε κρύα κλίματα αρέσει γιατί ενισχύουν την άνεση του οδηγού κατά τα κρύα πρωινά.

 

Βελτιωμένη αντοχή στη διάβρωση

Το DOMINATOR Coolant Boost προσφέρει επίσης εξαιρετική προστασία από τη διάβρωση.

Στις βιομηχανικές δοκιμές, περιορίστηκε η διάβρωση στα πέντε μέταλλα που συναντώνται συνήθως στα συστήματα ψύξης (χαλκός, solder, ορείχαλκος, χάλυβας, και χυτοσίδηρος), περνώντας εύκολα και τις δύο δοκιμές.

 

ΠΟΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ AMSOIL

Πίσω στο Blog

Επόμενο άρθρο

About cookies on our website

We use cookies to give you the best experience on our site. By continuing to browse, you are agreeing to their use. Διαβάστε Περισσότερα...